hu en de
TOP DOGS – Crufts, a legnevesebb kutyakiállítás
2013-03-08 0 hozzászólás

A Crufts kutyás körökben nem csak egy kiállítás, hanem fogalom, a Világ legnagyobb kutyás eseményének tartott rendezvény, amelyet minden tavasszal Birminghamben tartanak, a brit ebtenyésztő egyesület (The Kennel Club) szervezésében. Idén tegnap (március 7.) vette kezdetét a nagy esemény és vasárnapig (március 10.) fog tartani, és több mint 25’000 kutyát neveztek, a Világ legkülönbözőbb pontjairól, még tengerentúlról (USA, Kanada) is. (Összehasonlítás képpen: a közelgő Világkiállításra – ami Budapesten lesz május közepén – előzetes információink szerint kb. 10’000 kutyát várnak a szervezők.)

A Crufts több okból is különleges: egyfelől, mert ide nem lehet „csak úgy” nevezni, hanem a kutyáknak kvalifikálódnia kell a kiállításra. Másfelől, ez nem „csak” szépségverseny, hanem sokféle kutyás sport versenyeit (pl. agility, dog dancing, flyball) és egyéb szórakoztató bemutatókat is tartanak (pl. kutyás trükkök, vakvezetők, kiképzés). Egyszóval egy hatalmas kutyás kavalkád, amúgy igazi angol módra.

Eljutni a Cruftsra – akár nézőként, akár kutyával – szerintem minden kiállítási kutyás álma. Ez úgymond a csúcsok csúcsa, ráadásul Angliában, ami amúgy is egy kissé elszigeteltebb világ. Tavaly oltári szerencsénk volt: sajtósként kint járhattunk. Ráadásul mindez pont egy olyan évben, amikor szenzációs eseményként a pásztorkutyák fajtacsoportját egy magyar tenyésztésű, magyar tulajdonú bobtail nyerte, úgyhogy volt ok az ünneplésre a magyar „táborban”.

Íme, kedvcsinálóként a tavalyi fotógalériánk:

Aki pedig az idei kiállítást szeretné nyomon követni, az megteheti a Crufts honlapján, fotógalériáiban és videó csatornáján: KLIKK ide


Kommentek
Kérem írja be a képen látható szót:


Dogpress.hu © Minden jog fenntartva • info: hello@dogpress.hu